Gnocchi alla romana alle erbette

Gnocchi alla romana alle erbette

3.5 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 200 g di erbette di campo a foglia larga (spinaci, bietoline, ecc.)
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 450 g di semolino di grano
  • 800 g di latte
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
  • 5 g di sale
  • 60 g di burro + q.b.
  • 2 tuorli
  • 4 - 5 fili di erba cipollina fresca a pezzi
    2 - 3 pizzichi di erba cipollina secca

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 378.7 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 1217.5 kJ / 291 kcal
Tłuszcz 14.5 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 30.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...