Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di erbette di campo a foglia larga (spinaci, bietoline, ecc.)
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 450 g di semolino di grano
- 800 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- 5 g di sale
- 60 g di burro + q.b.
- 2 tuorli
-
4 - 5
fili di erba cipollina fresca, a pezzi
lub 2 - 3 pizzichi di erba cipollina secca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217.5 kJ / 291 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 378.7 mg
Alternatywne przepisy
Mesciua spezzina
1 Std.
Lasagne di verza
2h 30 min
Sformatini di agretti
1 Std.
Crespelle agli asparagi
1h 30 min
Canederli agli spinaci
2h 30 min
Gnocchi di broccoli
1 Std.
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20 min
Risotto con petali di carote e caprino
30 min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 Std.
Hummus ai pomodorini
1 Std.
Focaccia alle carote
3h 30min
Torta di nocciole piemontese con zabaione
1h 30 min