Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z kiełbaskami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g kostek boczku
-
10 g oleju rzepakowego
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
75 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
-
90 - 100 g grochu suchego, połówek
-
500 g wody
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
2 kiełbasy wieprzowe, wędzone, np. frankfurterki, pokrojone na 4 cm kawałki2 małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
841.3 mg
Białko
21.4 g
Kalorie
2064.6 kJ /
493.5 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
15.4 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1 Std. 50 Min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 Min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 Min
Szwajcarski krupnik
40 Min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 Std. 50 Min
Potrawka z kiełbasą, grzybami i kaszą jęczmienną
55 Min
Kapuśniak kaszubski
45 Min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 Std. 30 Min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 Min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 Min
Zupa gołąbkowa
55 Min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 Min