Zupa grochowa z kiełbaskami

Zupa grochowa z kiełbaskami

3.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g kostek boczku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 75 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 90 - 100 g grochu suchego, połówek
  • 500 g wody
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 2 małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki
    2 kiełbasy wieprzowe, wędzone, np. frankfurterki, pokrojone na 4 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 841.3 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 2064.6 kJ / 493.5 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 15.4 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 50.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...