Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)
TM6

Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (TM6)

4.1 (33 oceny)

Składniki

  • 150 g ogórków gruntowych, z odciętymi końcówkami
  • 50 g korzenia selera, w kawałku, który zmieści się w szerokiej części podajnika
  • 50 g korzenia pietruszki, z odciętymi końcówkami
  • 80 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 40 g pora, tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
  • 20 g masła
  • 350 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
778.9 kJ / 186.2 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
24.7 g
Tłuszcz
9.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
4 g
Sód
58.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy