Wersje kompatybilne
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g courgettes, cut in pieces (5 cm)
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (4 cm)
- 40 g flaked almonds
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, halved
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
-
50
g sherry vinegar
lub cider vinegar - 40 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 1 garlic clove
- 5 g fresh basil leaves
- 1 Tbsp pumpkin seeds
- 1 Tbsp sunflower seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1534.5 kJ / 366.8 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1001.6 mg
Alternatywne przepisy
Florentines
1h 10min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50min
Courgette and Lemon Sorbet
8 Std. 5 Min
Berry Foam
10min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM6)
20min
Apple Tart (TM6)
1 Std.
Potato Soup with Parsley Pesto
30min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 Min