Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g walnut halves
-
1
sprig fresh thyme, leaves only
lub 1 pinch dried thyme - 1 pinch ground black pepper
- 110 g leek, cut in pieces, plus 8 leaves (8-10 cm long)
-
50
g bacon, any type
lub sun-dried tomatoes - 40 g olive oil
- boiling water, for soaking
- 8 chicken breast fillets (approx. 500 g), beaten to 2-3 mm thick
- 8 pinches salt
- 8 pinches ground black pepper
- 1 Tbsp soy sauce, plus extra for serving
- 500 g water
- soy sauce, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1814.8 kJ / 433.8 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 639 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 Min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min
Steamed Hake and Sliced Vegetable Parcels (TM6)
1 Std.
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 Min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1 Std. 25 Min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 Min
Leftover Poultry Pho
2 Std. 15 Min
Pasta with Pork and Beans
45 Min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Chickpea and Ham Balls
35 Min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1 Std.
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 Min