Leek Leaf Chicken Rolls

Leek Leaf Chicken Rolls

4.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • walnut halves
    40 g
  • fresh thyme leaves only
    1 sprig
    1 pinch dried thyme
  • ground black pepper
    1 pinch
  • leek cut in pieces, plus 8 leaves (8-10 cm long)
    110 g
  • bacon, any type
    50 g
    sun-dried tomatoes
  • olive oil
    40 g
  • boiling water for soaking
  • chicken breast fillets (approx. 500 g), beaten to 2-3 mm thick
    8
  • salt
    8 pinches
  • ground black pepper
    8 pinches
  • soy sauce plus extra for serving
    1 Tbsp
  • water
    500 g
  • soy sauce for serving

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 433.8 kcal / 1814.8 kJ
Białko 30.5 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 15.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 639 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...