Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad

Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad

4.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • beetroot cut in pieces to fit through feeder
    300 g
  • carrots peeled
    300 g
  • little gem lettuce halved vertically
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
    40 g
  • orange juice
    40 g
  • agave syrup
    20 g
  • white vinegar
    20 g
  • olive oil
    60 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • fresh basil leaves finely sliced
    2 Tbsp
  • fresh chives finely sliced
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 224.7 kcal / 940.1 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 694 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...