Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, cut in pieces to fit through feeder
- 300 g carrots, peeled
- 100 g little gem lettuce, halved vertically
- 40 g freshly squeezed lemon juice and 2 tsp grated lemon zest
- 40 g orange juice
- 20 g agave syrup
- 20 g white vinegar
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried chilli flakes
- 2 Tbsp fresh basil leaves, finely sliced
- 10 g fresh chives, finely sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 940.1 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 Min
Furikake Seasoning
1 Std. 5 Min
Berry Foam
10 Min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1u.
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 Min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min
Sumac-spiced Houmous
5min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10 Min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min