Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fennel, halved or quartered to fit in feeder
- 200 g leek, white part only
- 30 g olive oil
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh thyme, leaves only
- 100 g soft goat's cheese
- 2 medium eggs
- 100 g ricotta cheese
-
375
g puff pastry, ready-rolled (rectangular shape)
lub quick puff pastry, homemade, rolled out into a rectangle (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 612 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 Std.
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 Std.
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Pasta alla Nerano
40min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 Std. 15 Min