![Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5) Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40932fd8134dd20313a5d9fe9a7a71d3/Derivates/0d18ac992e941f19ab92ba0b2ca147509e611f27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g fennel, halved or quartered to fit in feeder
- 200 g leek, white part only
- 30 g olive oil
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper
- 2 Tbsp fresh thyme, leaves only
- 100 g soft goat's cheese
- 2 medium eggs
- 100 g ricotta cheese
-
375
g puff pastry, ready-rolled (rectangular shape)
lub quick puff pastry, homemade, rolled out into a rectangle (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 612 mg
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1sa
Mushroom Stroganoff
30 dk
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45min
Bern-style Rösti (TM6)
40min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Fish and Avocado Loaf
2 Std.
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 dk
Mushroom Wellington
2 Std. 20 Min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1h 5 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 dk
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Mexican Quinoa Salad
30 dk