Fennel Salad with Orange and Pine Nuts

Fennel Salad with Orange and Pine Nuts

4.7 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • fennel bulb cut in wedges that fit through feeder
    350 g
  • white wine vinegar
    50 g
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • orange finely grated zest and 65 g juice
    1
  • Dijon mustard
    10 g
  • agave syrup
    35 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • pine nuts
    3 Tbsp
  • oranges peeled, white pith removed, segmented
    200 g
  • mint leaves chopped
    ¼ bunch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 656.3 mg
Białko 3 g
Kalorie 1176.2 kJ / 281.1 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 25.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...