Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g fennel bulb, cut in wedges that fit through feeder
- 50 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 orange, finely grated zest and 65 g juice
- 10 g Dijon mustard
- 35 g agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp pine nuts
- 200 g oranges, peeled, white pith removed, segmented
- ¼ bunch mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1176.2 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 656.3 mg
Alternatywne przepisy
Lebanese-style hommus
13 godz. 15 min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2h 15min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30 min
Grape and Cava Trifle
4h 30min
Furikake Seasoning
1h 5min
Mushroom Risotto
30 min
Onion Tart (TM5)
1h
Asparagus Risotto
45 min
Mushroom Wellington
2h 20min
Garlic and Herb Breadcrumbs
5 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min