Wersje kompatybilne
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 potatoes, medium sized (approx. 1350 g)
- 150 g soya mince (granules)
- water, for soaking
- 100 g grated mozzarella
- 50 g Cheddar cheese (mature), cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g courgettes, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 25 g soy sauce
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 70 g fresh spinach leaves
- 20 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Potato Curry
12h 50 min.
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50min
Chinese Noodles with Vegetables
35min
Vegan Burger
5h
Star Burgers
20 Std. 5 Min
Tofu stew
30 Min
Vegetable and Almond Soup
45min
Vegetable Stroganoff
30 Min
Seitan Chilli
25min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Chickpea Pancakes
20min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min