Wersje kompatybilne
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 potatoes, medium sized (approx. 1350 g)
- 150 g soya mince (granules)
- water, for soaking
- 100 g grated mozzarella
- 50 g Cheddar cheese (mature), cut in pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 120 g onions, quartered
- 10 g fresh parsley, leaves only
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 150 g courgettes, cut in pieces
- 30 g olive oil
- 100 g tinned chopped tomatoes
- 50 g white wine
- 25 g soy sauce
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 70 g fresh spinach leaves
- 20 g pine nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1314 kJ / 314 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
Alternatywne przepisy
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min.
Tofu stew
30min
Potato Curry
12 Std. 50 Min
Hearty Soya Bean Soup
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Chinese Noodles with Vegetables
35min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegetable Stroganoff
30min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h