Risotto aux coquillages et à la truffe

Risotto aux coquillages et à la truffe

4.7 7 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • 20 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm env.)
  • 35 g d'échalote
  • 15 g de beurre doux
  • 10 g d'huile d'olive et un peu pour la cuisson
  • 110 g de riz spécial risotto type carnaroli ou arborio
  • 35 g de vin blanc sec
  • 310 g d'eau
  • ⅓ cube de bouillon de volaille
  • 1 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 170 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 170 g de palourdes préalablement dégorgées
  • 85 g de noix de saint-jacques, avec corail
  • 25 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 5 - 10 g de truffe fraîche et un peu pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 911.3 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 2684.9 kJ / 641.7 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...