Risotto de saint-jacques aux algues

Risotto de saint-jacques aux algues

4.5 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'algues wakamé séchées ou de mélange d'algues
    10 g
  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
    40 g
  • de zeste de citron jaune non traité
    5 g
  • échalote (env. 30 g)
    1
  • de beurre
    30 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    10 g
  • de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli (voir "Conseil(s)")
    320 g
  • de vin blanc sec
    60 g
  • d'eau
    820 g
  • cube de bouillon de volaille de viande ou de légumes
    1
    1 c. à café bombée de fond de viande maison, de viande ou de légumes
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ - 1 c. à café
  • d'huile d'olive
    10 g
  • noix de saint-jacques
    12
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    12 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    12 pincées
  • de jus de citron fraîchement pressé
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 507.2 kcal / 2141.2 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...