Risotto aux moules et algues, brochettes de saint-jacques et chorizo

Risotto aux moules et algues, brochettes de saint-jacques et chorizo

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 5 g d'algues wakamé séchées ou de mélange d'algues
  • 40 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 100 g de vin blanc sec
  • 500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 30 g d'échalotes
  • 40 g de beurre
  • 250 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
  • ½ c. à café de sel et 1-2 pincées, à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g d'huile d'olive
  • 12 noix de saint-jacques
  • 24 tranches de chorizo doux (5 mm d'épaisseur)
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 932.3 mg
Białko 23.5 g
Kalorie 2515.8 kJ / 603.2 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 82.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...