Risotto aux moules et algues, brochettes de saint-jacques et chorizo

Risotto aux moules et algues, brochettes de saint-jacques et chorizo

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • d'algues wakamé séchées ou de mélange d'algues
    5 g
  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
    40 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    500 g
  • d'échalotes
    30 g
  • de beurre
    40 g
  • de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
    250 g
  • de sel et 1-2 pincées, à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • d'huile d'olive
    10 g
  • noix de saint-jacques
    12
  • de chorizo doux (5 mm d'épaisseur)
    24 tranches
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 603.2 kcal / 2515.8 kJ
Białko 23.5 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 82.7 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 932.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...