Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle

Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle

4.5 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

La crème galanga et citronnelle
  • d'échalote
    30 g
  • de galanga
    5 g
  • tige de citronnelle fraîche
    1
  • de sel
    2 pincées
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
Le risotto au gambas
  • de parmesan en morceaux
    40 g
  • d'échalote
    30 g
  • de beurre en morceaux
    40 g
  • de riz spécial risotto, type arborio
    160 g
  • de vin blanc
    30 g
  • d'eau
    360 g
  • de gros sel
    1 c. à café
  • gambas décortiquées
    8
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de fleur de sel
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1330 kcal / 5534.5 kJ
Białko 34.5 g
Tłuszcz 58.5 g
Węglowodany 163.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Sód 2149 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...