Wersje kompatybilne
Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème galanga et citronnelle
- 30 g d'échalote
- 5 g de galanga
- 1 tige de citronnelle fraîche
- 2 pincées de sel
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto au gambas
- 40 g de parmesan, en morceaux
- 30 g d'échalote
- 40 g de beurre, en morceaux
- 160 g de riz spécial risotto, type arborio
- 30 g de vin blanc
- 360 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel
- 8 gambas, décortiquées
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5534.5 kJ / 1330 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 163.5 g
- Tłuszcz
- 58.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 2149 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux poireaux et saumon mi-cuit
2h
Risotto lotte et lard
50min
Risotto au citron et crevettes à l'ail
55min
Risotto au saumon
45min
Risotto de saint-jacques aux algues
35min
Linguine à l'encre de seiche aux fruits de mer
50min
Tagliolini à l'espadon
25min
Risotto à l'encre de seiche
1h
Risotto aux coquillages et à la truffe
45min
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto crevette-épinard
40min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40min