Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle

Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle

4.5 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

La crème galanga et citronnelle
  • 30 g d'échalote
  • 5 g de galanga
  • 1 tige de citronnelle fraîche
  • 2 pincées de sel
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le risotto au gambas
  • 40 g de parmesan en morceaux
  • 30 g d'échalote
  • 40 g de beurre en morceaux
  • 160 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 30 g de vin blanc
  • 360 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel
  • 8 gambas décortiquées
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 pincées de fleur de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2149 mg
Białko 34.5 g
Kalorie 5534.5 kJ / 1330 kcal
Tłuszcz 58.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Węglowodany 163.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...