Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle
TM6 TM5

Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle

4.5 (92 oceny)

Składniki

La crème galanga et citronnelle

  • 30 g d'échalote
  • 5 g de galanga
  • 1 tige de citronnelle fraîche
  • 2 pincées de sel
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.

Le risotto au gambas

  • 40 g de parmesan, en morceaux
  • 30 g d'échalote
  • 40 g de beurre, en morceaux
  • 160 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 30 g de vin blanc
  • 360 g d'eau
  • 1 c. à café de gros sel
  • 8 gambas, décortiquées
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 pincées de fleur de sel

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
5534.5 kJ / 1330 kcal
Białko
34.5 g
Węglowodany
163.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Błonnik
1 g
Sód
2149 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy