
Urządzenia i Akcesoria
Risotto aux gambas, crème de galanga et citronnelle
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions
Składniki
La crème galanga et citronnelle
-
d'échalote30 g
-
de galanga5 g
-
tige de citronnelle fraîche1
-
de sel2 pincées
-
de crème liquide 30-40% m.g.150 g
Le risotto au gambas
-
de parmesan en morceaux40 g
-
d'échalote30 g
-
de beurre en morceaux40 g
-
de riz spécial risotto, type arborio160 g
-
de vin blanc30 g
-
d'eau360 g
-
de gros sel1 c. à café
-
gambas décortiquées8
-
d'huile d'olive20 g
-
de fleur de sel2 pincées
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
1330 kcal /
5534.5 kJ
Białko
34.5 g
Tłuszcz
58.5 g
Węglowodany
163.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
32.5 g
Sód
2149 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Saint-Valentin vol. II
10 Przepisów
Francja
Francja