Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine

Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine

4.7 747 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Le caramel de mandarine
  • 4 mandarines le jus seulement
  • 60 g de sucre en poudre
  • 15 g d'eau
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
Le risotto et les saints-jacques
  • 60 g de parmesan coupé en morceaux
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 40 g de beurre
  • 25 g d'huile d'olive
  • 320 g de riz spécial risotto type arborio ou carnaroli
  • 100 g de vin blanc sec
  • 680 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 16 noix de saint-jacques
  • 1 c. à café de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1275 kJ / 305 kcal
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...