![Risotto aux moules et chorizo Risotto aux moules et chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/578929dd3f24294a3835671f74aa41dc/Derivates/54791e3280bb4d4e57efe92c5ecda9c164455e21.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile de colza
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 100 g de vin blanc sec
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio
- 20 g d'huile d'olive
- 400 g d'eau (à ajuster en fonction de la quantité de jus des moules pour un total de 720 g de liquide dans le bol)
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de chorizo, coupé en petits dés
- 2 pincées de poivre 5 baies
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2796.3 kJ / 666 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1319.8 g
- Sód
- 7.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits cakes au bacon et au fromage
50 Min
Cake chorizo-courgette
45 分钟
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min
Cake jambon et boursin
50 Min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 分钟
Salade de haricots, tomates et thon, vinaigrette au pesto
Brak ocen
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 分钟
Petit salé aux lentilles
1hod. 10min
Petit salé aux lentilles
55 Min
Riz aux saucisses de Hong Kong
55 Min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25 dk
Cannelés bordelais
13h 30min