Risotto aux moules et chorizo

Risotto aux moules et chorizo

4.8 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan coupé en morceaux
    50 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de moules fraîches, préalablement nettoyées
    1500 g
  • d'huile de colza
    20 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de riz spécial risotto, type arborio
    320 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'eau (à ajuster en fonction de la quantité de jus des moules pour un total de 720 g de liquide dans le bol)
    400 g
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • de chorizo coupé en petits dés
    100 g
  • de poivre 5 baies
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 666 kcal / 2796.3 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 1319.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 7.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...