Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g d'huile de colza
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 100 g de vin blanc sec
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio
- 20 g d'huile d'olive
- 400 g d'eau (à ajuster en fonction de la quantité de jus des moules pour un total de 720 g de liquide dans le bol)
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de chorizo, coupé en petits dés
- 2 pincées de poivre 5 baies
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2796.3 kJ / 666 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1319.8 g
- Sód
- 7.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pommes de terre au chorizo
40 min
Moules à la sauce chorizo
1j
Risotto aux champignons
30 min
Risotto aux moules et algues, brochettes de saint-jacques et chorizo
35 Min
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 min
Petit salé aux lentilles
1h 10 min
Risotto
30 min
Petit salé aux lentilles
55 Min
Risotto
55 Min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 Min
Rougail saucisse et riz
50 menit