Risotto aux moules et chorizo

Risotto aux moules et chorizo

4.6 53 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 20 g d'huile de colza
  • 100 g de vin blanc sec
  • 320 g de riz spécial risotto, type arborio
  • 20 g d'huile d'olive
  • 400 g d'eau (à ajuster en fonction de la quantité de jus des moules pour un total de 720 g de liquide dans le bol)
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 100 g de chorizo coupé en petits dés
  • 2 pincées de poivre 5 baies

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 7.8 mg
Białko 32.5 g
Kalorie 2796.3 kJ / 666 kcal
Tłuszcz 26.3 g
Błonnik 1319.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...