Carpaccio de bar et glace au fromage blanc citronné

Carpaccio de bar et glace au fromage blanc citronné

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 25 min
6 portions

Składniki

La glace au fromage blanc citronné (la veille)
  • 1 citron vert non traité (zeste et jus)
  • 40 g de sucre en poudre
  • 100 g d'eau
  • 300 g de fromage blanc 40 % m.g.
Le carpaccio de bar (le jour même)
  • 350 g de filet de bar sans la peau
  • 6 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 6 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 6 brins de coriandre fraîche ciselés
  • 20 g d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 444.8 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 756.2 kJ / 180.7 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...