Frango Tikka Masala com massa

Frango Tikka Masala com massa

3.9 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 doses

Składniki

Frango
  • peito de frango s/ pele cortado em pedaços pequenos
    500 g
  • paprika
    2 c. sopa de
  • garam masala
    1 c. chá de
  • limão só o sumo
    ½
  • alho em pó
    1 c. chá de
  • gengibre em pó
    1 c. chá de
  • coentros só as folhas
    4 c. sopa de
  • iogurte
    140 g
  • sal
    ½ c. chá de
Molho
  • azeite
    20 g
  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • alho
    2 dentes de
  • vagens de cardamomo só as sementes
    2
  • tomate cortado em pedaços
    300 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • garam masala
    1 c. chá de
  • paprika
    1 c. chá de
  • natas
    250 g
  • amêndoa
    1 c. sopa de
  • açúcar
    1 c. chá de
  • água
    200 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • limão
    1 ½
  • massa tipo tagliatelle
    300 g
    300 g massa curta, seca
  • coentros picados
    4 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 794.4 kcal / 3323.6 kJ
Białko 43.6 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 75.4 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 699 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...