Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g cebola cortada em quartos
- 500 g ervilhas descongeladas
- 30 g azeite
- 100 g espinafres
- 1 pão tipo papo-seco, partido em pedaços (30 g aprox.)
-
1
c. chá de caldo de legumes
lub 1 cubo de caldo de legumes - 700 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1259.8 kJ / 301.1 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 348.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de batata e abóbora com camarão
45min
Sopa de brócolos com croutons
1h
Sopa picante de lentilhas vermelhas e tomate com batatas recheadas a vapor
55min
Sopa de nabo e alho-francês
1h
Creme de brócolos e amêndoa
40min
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa grega de feijão (Fasolada)
30min
Sopa de grão com agrião e chouriço
30min
Sopa de beldroegas
40min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35min
Sopa de feijão e espinafres
30min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 min