Soupes de nouilles au tofu fumé, aux épinards et champignons

Soupes de nouilles au tofu fumé, aux épinards et champignons

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1500 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    2 c. à soupe
    2 de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de carottes en bâtonnets (1 x 5 cm)
    100 g
  • d'huile de sésame
    6 c. à soupe
  • de champignon de Paris, frais en tranches (1 cm)
    120 g
  • de thym, séché
    1 c. à soupe
  • de nouilles chinoises aux œufs, sèches (temps de cuisson 4-6 minutes)
    200 g
  • d'épinards frais
    80 g
  • de tofu fumé en petits cubes
    200 g
  • de pâte de miso
    4 c. à café
    4 c. à café de sauce de soja
  • de graines de sésame
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 488 kcal / 2038 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...