Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
- 6 sprigs fresh rosemary, leaves only from 1-2 sprigs, 4 sprigs set aside
- 2 - 3 pieces lemon zest, no white pith
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove
- 45 g anchovy fillets
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp apple cider vinegar
- 2 tsp lemon juice
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 2 pork fillets (approx. 420 g each), cut into halves
- 8 slices prosciutto
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1530.8 kJ / 364.5 kcal
- Białko
- 62.4 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon with yoghurt dressing
55 min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 min
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
1h 30 min
Middle Eastern planked salmon
1h 40 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
Brak ocen
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 min
Zurich-style veal strips with potatoes
2h 50min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1h 40 min
Stuffed tomatoes
50 min