Wersje kompatybilne
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 1 lemon, zested, no white pith and juiced (approx. 40 g juice)
- 1 fresh long green chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into wide strips (4 cm)
Coriander chilli mayonnaise
- 30 g fresh coriander (approx. 1 bunch), leaves only
- 1 - 2 fresh long green chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 150 g mayonnaise (see Tips)
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- ½ tsp ground cumin
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- ½ continental cucumber, cut into strips, to serve
- flatbread of choice, to serve (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 11028.5 kJ / 2625.8 kcal
- Białko
- 133.8 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 220.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.2 g
- Błonnik
- 13.1 g
- Sód
- 1812.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso salmon broth
40min
Yoghurt and jalapeño dressing
10 min
Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
1h 40min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15 min
Salmon kabsa
40min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Spiced coriander prawns
25 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Turmeric lime chicken skewers
1h 30min