Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken roulade
- 3 chicken breasts, butterflied (see Tips)
- 90 - 130 g olive tapenade or pesto of choice
- 6 slices ham
- 6 slices Swiss cheese, gouda or Emmental
- 1 - 2 tbsp sun-dried tomatoes, roughly chopped
- 10 - 20 fresh baby spinach leaves
- 900 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461.4 kJ / 348 kcal
- Białko
- 42.5 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 842.7 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Family chicken galette
1sa 55 dk
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6h 20min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4h
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45 min
Wendy Crombie's Shredded chicken noodle salad
40 min
Chicken and spinach enchiladas
40 min