Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea tofu
- 1 - 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 150 g chickpea (besan) flour
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cumin
- 370 g filtered water
Spicy dipping sauce
- 1 garlic clove
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 65 g Sriracha® sauce
- 30 g lime juice
- 1 tbsp filtered water
- 20 g pure maple syrup
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices, to serve
- sesame seeds, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1261.8 kJ / 300.4 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Tofu scramble
25 Min
Vegan Cheese Wheel
1h 50 min
Sage and buckwheat stuffing balls
1h 10min
Yasai miso ramen
35 Min
Vegan gravy
40 Min
Vegan mozzarella
3 godz. 40 min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Breakfast sausages
1h 5min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Vegetarian chilli
1h 5min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 Std. 30 Min