Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce

Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce

3.8 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Chickpea tofu
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    1 - 2 tbsp
  • chickpea (besan) flour
    150 g
  • salt
    ½ tsp
  • garlic powder
    ¼ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • ground cumin
    ¼ tsp
  • filtered water
    370 g
Spicy dipping sauce
  • garlic clove
    1
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • Sriracha sauce
    65 g
  • lime juice
    30 g
  • filtered water
    1 tbsp
  • pure maple syrup
    20 g
  • spring onion/shallot cut into thin slices, to serve
    1
  • sesame seeds to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.9 g
Kalorie 1261.8 kJ / 300.4 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 5.8 g
Węglowodany 25.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...