![Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson) Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db0ad8ddb2056a2018c845d6a02d433a/Derivates/c9cdcf35d23afac0a6ccf6aee95aeeeed0a1dd6d.jpg)
Wersje kompatybilne
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g dried chickpeas
- water, to soak
Pickled cabbage
- ¼ red cabbage (approx. 300 g), thickest part of the core removed, cut into 1-2 wedges that fit through feeder tube
- 1 tsp sea salt
- ½ lemon, juiced
Cauliflower falafel
- ½ bunch fresh parsley, stalks and leaves roughly torn
- ½ bunch fresh coriander, stalks and leaves roughly torn
- 1 lemon peel, only, no white pith
- ½ onion
- 4 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 2 tsp paprika
- 200 g cauliflower, leaves, stalks and florets, broken into pieces
- 1 tsp sea salt
- rice bran oil, to shallow fry
Tzatziki
- 120 g cucumber, cut into pieces
- 250 g Greek yoghurt
- 10 g lemon juice
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh parsley leaves, to garnish
- lemon wedges, to garnish
- flatbreads, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2294.5 kJ / 548.4 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 84.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 17.7 g
- Sód
- 1490.9 mg
Alternatywne przepisy
Cafe-style miso mushrooms
25 dk
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, TM6)
45min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 dk
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 dk
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 godz. 40 min
Polenta with mediterranean vegetables
1 godz. 35 min
Chinese-style chicken
25 dk
Mushroom and kale risotto
55 dk
Magnolia Kitchen brownies
1 Std. 10 Min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Zucchini cheddar slice
45min
Creamy chicken curry and rice
45min