
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g konjac noodles
- 15 g dried shiitake mushrooms
- 4 cm piece fresh ginger
- 2 fresh long red chillies trimmed and cut into thirds, plus extra sliced to garnish
- 3 spring onions/green onions trimmed and cut into thirds, plus extra sliced to garnish
- 2 tbsp soy sauce reduced salt
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp white (shiro) miso paste
- 1500 g water
- 400 g skinless chicken breast fillet cut into 8 pieces
- 2 corn cobs husks and silks removed
- 100 g frozen shelled edamame beans thawed
- 500 g bok choy (approx. 1 bunch), cut into pieces
- 2000 g boiling water
- 2 tsp togarashi powder
- 10 sprigs fresh coriander leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 282.5 kcal / 1185 kJ
- Białko
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 702.5 mg