Torta salata radicchio e salsiccia

Torta salata radicchio e salsiccia

4.5 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 fette

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato, a pezzi
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di cipolla rossa a fette (0.5 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di radicchio rosso di Verona a fette (0.5 cm)
  • 300 g di salsiccia di maiale spellata e a tocchetti (2-3 cm)
  • 3 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 uovo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 510.9 mg
Białko 11 g
Kalorie 1588.1 kJ / 379.6 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...