Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a pezzi
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a fette (0.5 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di radicchio rosso di Verona a fette (0.5 cm)
- 300 g di salsiccia di maiale, spellata e a tocchetti (2-3 cm)
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1588.1 kJ / 379.6 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 510.9 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2 Std.
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 Std. 20 Min
Crespelle agli asparagi
1 godz. 30 min
Hummus ai pomodorini
1 godz.
Polpette di fave e pecorino
40min
Salmone con pesto di cedro
30 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 godz. 30 min
Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)
1 Std. 15 Min
Salmone con salsa ai porri e piselli
25 Min
Lasagna radicchio e salsiccia
2 Std.
Crostata al cioccolato e lamponi
2 Std.
Quiche di zucca ed erbette
1 godz. 30 min