Salmone al vapore con salsa all'arancia e contorno di broccolo romano

4.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato
  • 4 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 4 filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische
  • 530 g di acqua
  • 300 g di cimette di broccolo romano
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di Cointreau
  • 5 g di zucchero
  • 5 g di aceto
  • 200 g di succo di arancia, spremuto fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 877.6 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 212.9 kJ / 50.9 kcal
Tłuszcz 3.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...