Salmone al pesto con fagiolini e riso al vapore

Salmone al pesto con fagiolini e riso al vapore

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Pesto
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
    40 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    1
  • di pinoli
    15 g
  • di olio extravergine di oliva
    75 g
  • di foglie di basilico fresche lavate e asciugate
    40 g
Salmone, fagioli verdi e riso
  • di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische
    4 filetti
  • di acqua
    1200 g
  • di riso basmati
    200 g
  • di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm), puniti delle estremità
    400 g
  • di burro
    1 cucchiaio
  • di succo di limone
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 160 g

Kalorie 294 kcal / 1224 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 8.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 0.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...