Salmone al pesto con fagiolini e riso al vapore

Salmone al pesto con fagiolini e riso al vapore

3.7 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Pesto
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm)
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 15 g di pinoli
  • 75 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di foglie di basilico fresche lavate e asciugate
Salmone, fagioli verdi e riso
  • 4 filetti di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische
  • 900 g di acqua
  • 200 g di riso a chicco lungo
  • 400 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm), puniti delle estremità
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di succo di limone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 160 g

Sód 0.1 mg
Białko 15 g
Kalorie 1224 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...