Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Emulsione
- 20 g di erbe aromatiche miste fresche ( a piacere)
- 30 g di cipollotto
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Orzo pomodori e ceci
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 250 g di orzo perlato cottura 20 minuti
- 250 g di zucchine, a dadini (2 cm)
- 200 g di pomodorini, in quarti
- 200 g di ceci bianchi in scatola, scolati e sciacquati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1411.8 kJ / 337.5 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 419.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di orzo con verdure (vegan)
55min
Insalata di farro, fagioli, sedano e carote
35 Min
Cottura del farro perlato
35 Min
Insalata di cereali con carote al curry, tonno e ceci
40min
Insalata di orzo
40min
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30min
Farro alla nizzarda
40min
Insalata di orzo con pesto e gamberetti
30min
Insalata di orzo con fagiolini, asparagi e uova
40min
Insalata di farro perlato alla greca
30min
Insalata di farro vegetariana
1h 30min
Orzotto con ceci e verdure
30min