Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 cipollotto a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di melanzane a cubetti (2 cm)
- 300 g di zucchine a cubetti (2 cm)
- 15 g di concentrato di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di besciamella
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1082 kJ / 258.6 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 216.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 dk
Frittata di zucchine (TM6)
50 dk
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 Std. 10 Min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 dk
Torta salata radicchio e robiola
2sa 30 dk
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 godz. 30 min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 godz. 30 min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1sa
Crostata salata tricolore
1 godz. 30 min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 godz. 30 min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 godz. 30 min