Torta salata svuotafrigo

Torta salata svuotafrigo

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta brisée
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
    200 g
  • farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • cipollotto a pezzi
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di melanzane a cubetti (2 cm)
    300 g
  • di zucchine a cubetti (2 cm)
    300 g
  • di concentrato di pomodoro
    15 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di besciamella
    100 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 258.6 kcal / 1082 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 216.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...