Colcannon

Colcannon

3.9 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • leeks cut in pieces (3 cm)
    250 g
  • savoy cabbage cut in pieces (3 cm)
    250 g
  • water
    1000 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • floury potatoes (e.g Maris Piper, Desiree and King Edward), peeled, diced (1 cm)
    500 g
  • milk
    150 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    ¼ tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1008.6 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1109.2 kJ / 265.1 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...