Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g leeks, cut in pieces
- 250 g savoy cabbage, cut in pieces
- 1000 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 500 g floury potatoes (e.g Maris Piper, Desiree and King Edward), peeled, diced (1 cm)
- 150 g milk
- 50 g unsalted butter, diced
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- ¼ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109.2 kJ / 265.1 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1008.6 mg
Alternatywne przepisy
Kedgeree
45 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20min
Red Cabbage
1 godz.
Carrot and Swede Mash
20 min
Cauliflower Cheese
50 min
Gruyère-stuffed Salmon Patties with Salad
1h 5min
Cauliflower and Broccoli Gratin
50 min
Courgette and Parmesan Muffins
50 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Venison and Potato Goulash
50 min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min