Cauliflower "Couscous" Salad
TM6 TM5

Cauliflower "Couscous" Salad

4.3 (30 ocen)

Składniki

  • 12 pitted dates
  • 1 bunch spring onions
  • 200 g yellow pepper, cut in pieces
  • 200 g red pepper, cut in pieces
  • 80 g red onions, quartered
  • 7 sprigs fresh mint, leaves only
  • 800 g cauliflower florets
  • 60 g olive oil
  • 50 g white wine vinegar
  • 1 tsp grated lemon zest
  • ¼ tsp ground cinnamon
  • ½ tsp dried chilli flakes
  • 1 tsp fine sea salt

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
921.4 kJ / 220.2 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
8.1 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Błonnik
6.5 g
Sód
273 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy