Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 pitted dates
- 1 bunch spring onions
- 200 g yellow pepper, cut in pieces
- 200 g red pepper, cut in pieces
- 80 g red onions, quartered
- 7 sprigs fresh mint, leaves only
- 800 g cauliflower florets
- 60 g olive oil
- 50 g white wine vinegar
- 1 tsp grated lemon zest
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp dried chilli flakes
- 1 tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 921.4 kJ / 220.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 273 mg
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Detox Salad
10min
Beetroot Salad
10min
Beetroot salad
10min
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2 Std. 35 Min
Peanut and Soba Noodle Slaw
20 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Carrot and Coconut Salad
5min
Quinoa Salad with Butternut Squash, Spinach and Pomegranate
45 min
Beetroot Houmous
15min
Red Pepper Houmous
5min