Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 1 onion, quartered
- 1 celery stalk
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 bay leaves
- 1 lemon, finely grated zest and juice, to taste
- 8 black peppercorns
- 8 cloves
- 1 pinch chilli flakes
- 1 uncooked, whole chicken (1.2-1.4 kg)
- 60 g walnut oil
- 4 tsp sweet paprika, plus extra for sprinkling
- 2 slices sourdough bread (thick) (approx. 100 g)
- 40 g unsalted butter, diced
- 50 g red onion, quartered
- 3 garlic cloves, crushed
- ½ tsp hot paprika
- 175 g halved walnuts
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 150 g natural yoghurt
- 10 g fresh tarragon leaves, roughly chopped, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2095 kJ / 504 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Prawn and Chorizo Paella
45min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 Std. 35 Min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Pulled Pork and Cider Rolls
1h
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Rice salad with eggs and tuna fish
1h
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40min
Gruyère-stuffed Salmon Patties with Salad
1h 5min
Pasta alla Puttanesca
35min
Veracruz Fish
30 Min
Mediterranean Bread
5h 20min
Basque Chicken
1h 10min