Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g mixed vegetables, cooked leftovers, cut in pieces
- 500 - 600 g turkey meat, boneless and skinless, cooked leftovers, cut in pieces
- 150 g Lancashire cheese, or other creamy hard cheese, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 2 pinches ground black pepper
- 4 fresh sage leaves
- 25 g unsalted butter
- 15 g plain flour
- 350 g milk (see tip)
- fine sea salt, to taste
- 150 g breadcrumbs
- 1 tsp fresh thyme leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599 kJ / 382 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
Alternatywne przepisy
Honey Lime Chicken with Mango Chutney
1 Std. 15 Min
Sausage Meatballs with Butternut Squash & Potatoes
1h 10min
Turkey Crumble
1h 10min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 Min
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45 Min
Honey Mustard Baked Chicken and Garlic Cauliflower Purée
50 Min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 Min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 Min
Beef in Stout
1u. 40min
Tomato and Basil Chicken Stew
35 Min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1óra 25p
Beef Bourguignon
1u. 30min