Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 500 g penne (short, dried pasta)
- 25 g olive oil, plus 1 Tbsp for pasta
- 1 garlic clove
- 25 g olive oil
- 100 g Swiss chard, cut in pieces
- 200 g courgettes, sliced
- 25 g fresh basil leaves
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g milk
- 25 g plain flour
-
25
g salted butter, diced, plus extra for greasing
lub margarine, plus extra for greasing - 80 g mascarpone
- 250 g cherry tomatoes, halved
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Cauliflower Mac and Cheese
1 godz. 40 min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Sweet Potato Strudel with Spinach and Pine Nuts
1 godz. 40 min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 godz. 10 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegetable Stroganoff
30min
Goat's Cheese Pie
1 godz. 10 min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Aubergine and Tomato Pasta
45min