Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g red peppers, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 45 g celery stalk, cut in pieces
- 70 g red onions, quartered
- 20 g fresh baby spinach
- 20 g cashew nuts
- 10 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
-
¼
tsp ground turmeric
lub 10 g fresh turmeric - 1 bunch fresh coriander, cut in pieces
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 fresh makrut lime leaf
- 1 fresh red chilli, deseeded, halved
- 600 g water
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 248 kJ / 59 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Detox Salad
10min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Paprika and Lime Brazil Nut Cream
4h 5min
Pearl Barley Risotto with Asparagus
1h 5min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 min
Cream of Vegetable Soup
15min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 Std. 20 Min
Sweet Potato Curry
30 min
Red Pepper Houmous
5min