Aljotta (maltańska zupa rybna)

Aljotta (maltańska zupa rybna)

3.9 14 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g pomidorów pokrojonych na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1000 g wody
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g ryżu brązowego
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 500 g fileta z dorsza, bez skóry i ości, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 451.6 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 1140.6 kJ / 272.6 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...