Ramen complet au chashu

Ramen complet au chashu

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Le chashu (la veille)
  • de poitrine de porc, désossée avec couenne
    600 g
  • d'huile de tournesol
    1 c. à soupe
  • de sauce de soja claire
    120 g
  • de gingembre frais en tranches
    4 cm
  • d'eau
    240 g
  • de saké de cuisine
    120 g
  • gousses d'ail écrasées
    4
  • échalote émincée
    1
  • de mirin
    120 g
  • œufs
    4
Le bouillon (le jour même)
  • de mirin
    4 c. à soupe
  • oignon en quartiers
    1
  • d'algue kombu
    10 g
  • de flocons de bonite séchée (katsuobushi)
    3 c. à soupe
  • champignons shiitaké déshydratés
    2
  • de bouillon de volaille
    2 cubes
  • de gousses d'ail des ours
    4
  • d'eau
    1500
  • de champignons bruns, frais ou de shimeji bruns
    150 g
  • de pousses d'épinards
    100 g
  • de nouilles udon sèches
    400 g
  • oignons nouveaux émincés
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 921 kcal / 3854 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...