Riz sauvage aux carottes grillées, pesto à la pistache

Riz sauvage aux carottes grillées, pesto à la pistache

3.0 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan râpé
    80 g
  • de purée de pistache
    160 g
  • de pignons de pin
    40 g
  • de basilic frais
    1 botte
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu
    2 pincées
  • d'huile d'olive
    250 g
  • gousses d'ail
    2
  • de vinaigre balsamique
    150 g
  • de miel
    2 c. à soupe
  • de sauce de soja sucrée
    2 c. à soupe
  • d'eau
    500 g
  • de riz sauvage
    200 g
  • carottes coupées en deux dans la longueur et en morceaux
    12
  • dattes dénoyautées en morceaux
    8
  • oignon rouge en fines lamelles
    ½

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 893 kcal / 3715 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...