Saumon en croûte d'amandes et pappardelle aux asperges

4.8 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

Saumon en croûte d'amandes
  • filets de saumon frais, parés et désarêtés (environ 150 g chacun)
    4
  • d'huile d'olive et un peu pour le plat
    40 g
  • de jus de citron
    30 g
  • de moutarde de Dijon
    20 g
  • de miel
    15 g
  • gousses d'ail
    2
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'amandes émondées
    20 g
  • de pain en morceaux
    50 g
  • de persil frais
    2 brins
Les pappardelle aux asperges
  • d'eau
    1200 g
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • de pâtes fraîches aux œufs, type pappardelle ou tagliatelle
    300 g
  • d'asperges vertes en morceaux de 2 cm
    250 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    10 g
  • de zeste de citron râpé
    1 c. à soupe
  • de persil frais haché
    1 - 2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 804.9 kcal / 3367.5 kJ
Białko 44.6 g
Tłuszcz 37.8 g
Węglowodany 70.6 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 520.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...