Bouillon de patates douces, poireau, piment d'Espelette et ail

Bouillon de patates douces, poireau, piment d'Espelette et ail

3.4 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de patates douces en morceaux (1 cm)
    300 g
  • de poireaux en morceaux (1 cm)
    150 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • gousses d'ail coupées en deux
    3
  • de sel
    2 c. à café bombées
  • de piment d'Espelette
    1 c. à café rase
  • d'eau
    1500 g
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de persil frais effeuillées
    2 branches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 151.6 kcal / 634.2 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1228.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...