Bouillon de patates douces, poireau, piment d'Espelette et ail

Bouillon de patates douces, poireau, piment d'Espelette et ail

3.4 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 300 g de patates douces en morceaux (1 cm)
  • 150 g de poireaux en morceaux (1 cm)
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 3 gousses d'ail coupées en deux
  • 2 c. à café bombées de sel
  • 1 c. à café rase de piment d'Espelette
  • 1500 g d'eau
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 2 branches de persil frais effeuillées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1228.4 mg
Białko 2 g
Kalorie 634.2 kJ / 151.6 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...