
Wersje kompatybilne
Bouillon de patates douces, poireau, piment d'Espelette et ail
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de patates douces en morceaux (1 cm)
- 150 g de poireaux en morceaux (1 cm)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 3 gousses d'ail coupées en deux
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 c. à café rase de piment d'Espelette
- 1500 g d'eau
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 2 branches de persil frais effeuillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 151.6 kcal / 634.2 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 1228.4 mg