Soupe de ravioli à la courge musquée

Soupe de ravioli à la courge musquée

4.5 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'échalotes
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • de basilic frais équeutés
    2 brins
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de bacon coupé en morceaux (1-2 cm)
    100 g
  • de courge musquée coupée en morceaux (2-3 cm)
    400 g
  • de pomme de terre coupée en morceaux
    100 g
  • d'eau
    800 g
  • de fond de volaille maison
    1 ½ c. à café
    1 ½ cube de bouillon de poule, émietté
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 - 2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de pâtes fraîches, type ravioli, farcies au fromage (voir "Conseil(s)")
    250 g
  • feuilles de basilic frais pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 404 kcal / 1695.5 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 1576.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...