
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 2 brins de basilic frais équeutés
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de bacon coupé en morceaux (1-2 cm)
- 400 g de courge musquée coupée en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de pomme de terre coupée en morceaux
- 800 g d'eau
-
1 ½
c. à café de fond de volaille maison
lub 1 ½ cube de bouillon de poule émietté - 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de pâtes fraîches, type ravioli, farcies au fromage (voir "Conseil(s)")
- feuilles de basilic frais pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 404 kcal / 1695.5 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Sód
- 1576.8 mg