Soupe de lentilles aux pâtes et à la patate douce

Soupe de lentilles aux pâtes et à la patate douce

4.4 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 1 échalote coupée en deux
  • 1 brin de romarin frais effeuillé et éventuellement 1 brin pour la finition
  • 70 g de lardon
  • 30 g d'huile d'olive
  • 350 g de lentilles en conserve égouttées
  • 400 g de patate douce coupée en morceaux (2-3 cm)
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 900 g d'eau
  • 150 g de pâtes sèches type ditalini
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 4 c. à soupe de vinaigre balsamique (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 0.8 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 2018.8 kJ / 482.5 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...