Soupe de lentilles aux pâtes et à la patate douce

Soupe de lentilles aux pâtes et à la patate douce

4.4 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • échalote coupée en deux
    1
  • de romarin frais effeuillé et éventuellement 1 brin pour la finition
    1 brin
  • de lardons
    70 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de lentilles en conserve égouttées
    350 g
  • de patate douce coupée en morceaux (2-3 cm)
    400 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • d'eau
    900 g
  • de pâtes sèches type ditalini
    150 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de vinaigre balsamique (opcjonalnie)
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 482.5 kcal / 2018.8 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 0.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...