Samoussas aux aubergines et lentilles vertes

Samoussas aux aubergines et lentilles vertes

4.6 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
32 pièces

Składniki

La sauce bolognaise aux lentilles et les samoussas
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • de carottes coupées en tronçons
    150 g
  • de lentilles vertes sèches
    150 g
  • d'aubergine coupée en cubes (3 cm)
    300 g
  • d'huile d'olive
    90 g
  • de vin rouge
    80 g
  • de tomates concassées en conserve
    200 g
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de thym déshydraté
    1 c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • feuilles de brick
    16
Le dip yaourt-menthe
  • de feuilles de menthe fraîche
    10 g
  • de zeste de citron jaune non traité
    10 g
  • de yaourt à la grecque
    150 g
  • de jus de citron
    10 g
  • de sel
    2 - 3 pincées
  • de poivre noir moulu
    2 - 3 pincées

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 92.1 kcal / 385.4 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 67.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...