Couscous de légumes d’été aux abricots secs

Couscous de légumes d’été aux abricots secs

4.4 25 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • d'eau tiède
    200 g
  • d'huile d'olive
    4 c. à soupe
  • de graines de couscous
    250 g
  • du sel
  • d'oignons coupés en quatre
    150 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de ras el-hanout
    1 c. à soupe
  • de tomates en morceaux
    275 g
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre coupées en deux
    500 g
  • d'aubergines en morceaux
    275 g
  • de courgettes jaunes, en tronçons
    200 g
  • du poivre moulu
  • abricots secs dénoyautés moelleux, coupés en deux
    8
  • de courgettes vertes, en tronçons
    150 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café bombée
  • de coriandre fraîche
    5 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 507 kcal / 2140 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 81 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...