Frittata de courgettes et ricotta

Frittata de courgettes et ricotta

3.8 62 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 230 g de courgettes coupées en morceaux
  • 35 g d'oignon coupé en deux
  • 30 g d'huile végétale
  • 180 g de ricotta fraîche
  • 3 œufs
  • ½ - ¾ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre moulu et un peu pour la finition
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à soupe de beurre
  • gros sel de mer (opcjonalnie) pour la finition
  • persil frais haché, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1269.3 mg
Białko 29.9 g
Kalorie 2361.8 kJ / 564.5 kcal
Tłuszcz 46.1 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...