Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g cukru
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
300 g mąki pszennej
-
40 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 jajko
-
3 łyżeczki cukru waniliowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
370 g mleka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
106 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1382 kJ /
330.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min