Urządzenia i Akcesoria
Staropolskie tłuczeńce wigilijne
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
36 sztuk
Składniki
-
150 g mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g wody
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
-
280 g miodu
-
2 łyżeczki korzenna przyprawa do piernika
-
gorąca woda do namaczania łyżki
-
12 andrutów okrągłych (oblatów)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
7.8 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
335.8 kJ /
80.3 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Ziemniaczana tortilla z kurczakiem i warzywami (TM7, TM6, TM5)
45 min
Mleczna zupa dyniowa z zacierkami (na słodko)
20 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Smoothie bowl z owoców z kompotu
5 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min