
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 g wody
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 280 g miodu
- 2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
- gorąca woda do namaczania łyżki
- 12 andrutów okrągłych (oblatów)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 80.3 kcal / 335.8 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 7.8 mg
Alternatywne przepisy
Koreańskie tosty
35 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Tartaletki ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
4 godz. 30 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6)
6 godz. 15 min
Świąteczny łosoś
35 min
Migdały w karmelu (guirlache nougat)
1 godz. 30 min
Cantucci czekoladowe z pistacjami
2 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.