
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 100 g wody
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 80 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 280 g miodu
- 2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
- gorąca woda do namaczania łyżki
- 12 andrutów okrągłych (oblatów)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 80.3 kcal / 335.8 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Sód
- 7.8 mg