
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
lub 200 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia - 200 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 2 jajka w tym 1 roztrzepane
- 200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
- erytrytol do posypania
- mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
- cukier kokosowy do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 81.4 kcal / 340.8 kJ
- Białko
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Sód
- 49.5 mg