Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
TM6 TM5

Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

4.8 (28 ocen)

Składniki

  • 200 g mąki orkiszowej, białej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    lub 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 200 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g twarogu, podzielonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
  • erytrytol, do posypania
  • cukier kokosowy, do posypania
  • mieszane ziarna, np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
340.8 kJ / 81.4 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
4.9 g
Tłuszcz
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
49.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy