Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

4.7 39 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk

Składniki

  • 200 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 200 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 jajka w tym 1 roztrzepane
  • 200 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • erytrytol do posypania
  • mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
  • cukier kokosowy do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 49.5 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 340.8 kJ / 81.4 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...