
Urządzenia i Akcesoria
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk
Składniki
-
mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia200 g
-
masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki200 g
-
soli¼ łyżeczki
-
jajka w tym 1 roztrzepane2
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki200 g
-
erytrytol do posypania
-
mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
-
cukier kokosowy do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
81.4 kcal /
340.8 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
4.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Sód
49.5 mg