
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g mąki orkiszowej, białej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
lub 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia - 200 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 200 g twarogu, podzielonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- 2 jajka (w tym 1 roztrzepane, do posmarowania)
- erytrytol, do posypania
- cukier kokosowy, do posypania
- mieszane ziarna, np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 340.8 kJ / 81.4 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 49.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciastka ANZAC
40 Min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1h 35min
Ślimaczki z budyniem i rodzynkami
1h 50min
Chrupkie pieczywo
40 Min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 Min
Wieniec orkiszowy
4h
Słodkie węzełki z rodzynkami
2h 45min
Ciasteczka owsiane z suszonymi morelami i jabłkiem
40 Min
Imprezowe kąski preclowe
1 Std. 20 Min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2h 20min
Ciastka „kwiatki” na patyku
2 Std. 5 Min