Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku

4.7 35 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
30 sztuk

Składniki

  • mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    200 g
    200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • jajka w tym 1 roztrzepane
    2
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    200 g
  • erytrytol do posypania
  • mieszane ziarna np. maku, sezamu, słonecznika łuskanego, do posypania
  • cukier kokosowy do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 81.4 kcal / 340.8 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 4.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 49.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...