Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 170 g ciastek maślanych
- 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 6 żółtek
- woda, do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa pistacjowa i wykończenie
- 150 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 50 g cukru
- 80 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2646.9 kJ / 632.6 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 438.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limonkowy sernik na zimno
6h 45min
Sernik z ciastkami Oreo®
9 godz. 30 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4h 40min
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Sernik z żurawiną
10h
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9hod. 45min
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8h
Sernik kokosowo-czekoladowy
10h 25min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5h 50min
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72h
Wiśniowa chmurka
8h 30 min