
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
ciastek maślanych170 g
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych50 g
-
masła pokrojonego na kawałki70 g
Masa serowa
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki300 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu500 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki1000 g
-
żółtek6
-
woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa pistacjowa i wykończenie
-
orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych150 g
-
cukru50 g
-
mleka 3,2% tłuszczu80 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632.6 kcal /
2646.9 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
46.3 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Sód
438.8 mg