Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową

Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową

4.7 5.0K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • ciastek maślanych
    170 g
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    50 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    70 g
Masa serowa
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    300 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    500 g
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
    1000 g
  • żółtek
    6
  • woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa pistacjowa i wykończenie
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    150 g
  • cukru
    50 g
  • mleka 3,2% tłuszczu
    80 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 632.6 kcal / 2646.9 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 46.3 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Sód 438.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...