Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową

Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową

4.7 5.5K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • 170 g ciastek maślanych
  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 70 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
  • 300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 6 żółtek
  • woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa pistacjowa i wykończenie
  • 150 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 50 g cukru
  • 80 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 438.8 mg
Białko 17.8 g
Kalorie 2646.9 kJ / 632.6 kcal
Tłuszcz 46.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...