
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 170 g ciastek maślanych
- 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 70 g masła pokrojonego na kawałki
Masa serowa
- 300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 6 żółtek
- woda do pieczenia w kąpieli wodnej
Polewa pistacjowa i wykończenie
- 150 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 50 g cukru
- 80 g mleka 3,2% tłuszczu
- 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 632.6 kcal / 2646.9 kJ
- Białko
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Sód
- 438.8 mg