Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
TM5 TM6

Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową

4.6 (4.1K ocen)

Składniki

Spód

  • 170 g ciastek maślanych
  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki

Masa serowa

  • 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
  • 6 żółtek
  • woda, do pieczenia w kąpieli wodnej

Polewa pistacjowa i wykończenie

  • 150 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 50 g cukru
  • 80 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2646.9 kJ / 632.6 kcal
Białko
17.8 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
46.3 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Błonnik
2 g
Sód
438.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy